Koulutustyöryhmän hyväksymät koulutukset 2021

Rakennusteollisuus RT ry:n ja Rakennusliitto ry:n koulutustyöryhmä on hyväksynyt liitteen mukaiset koulutukset vuodelle 2021.

Työnantaja on velvollinen maksamaan koulutuksen ajalta korvauksen ansionmenetyksestä. Ansionmenetyksen korvaaminen edellyttää, että koulutus on siihen osallistuvan luottamushenkilön tehtävien edellyttämää koulutusta, se on järjestetty SAK:n tai sen jäsenliiton koulutuslaitoksissa tai erityisestä syystä muualla ja koulutustyöryhmä on sen hyväksynyt. Koulutusluettelon kohdan muu koulutus mukaisille kursseille osallistumisesta ja ansionmenetyksen korvaamisesta on aina sovittava erikseen.

Työnantaja on velvollinen maksamaan korvausta ansionmenetyksestä luottamusmiehelle enintään kuukauden kestävältä kurssilta ja työsuojeluvaltuutetulle enintään kaksi viikkoa kestävältä kurssilta. Työsuojeluvaltuutettu/yhteysmiehelle työnantaja on velvollinen maksamaan korvauksen kahden päivän ajalta yhteysmieskoulutuksen aiheuttamasta ansionmenetyksestä.

Yllä esitetyt enimmäisaikarajat ovat kurssikohtaisia. Työnantaja on kuitenkin velvollinen maksamaan edellä mainittuja korvauksia samalle henkilölle vain kerran samasta tai sisällöltään vastaavasta koulutustilaisuudesta.

Lisäksi työnantajan tulee maksaa kultakin kurssipäivältä, jolta ansionmenetyksen korvaus maksetaan, keskusjärjestöjen sopima ateriakustannusten korvaus koulutuksen järjestäjälle. Korvauksen suuruus vuonna 2021 on 25,14 euroa.

Rakennusliiton kurssit 2021