Mitä vaatimuksia Whistleblowing-direktiivi tuo mukanaan? Koulutus 1.12. klo 13-15

Whistleblowng-direktiiviin perustuva kansallinen lainsäädäntö on valmistelussa ja tulee todennäköisesti voimaan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Rakennusteollisuus RT ja INFRA järjestävät webinaarin jäsenyrityksilleen 1.12.2021 klo 13–15.

Laki tulee asettamaan yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille uusia vaatimuksia, joista tärkeimmät koskevat väärinkäytöksistä ilmoittavan henkilön suojaa sekä väärinkäytöksistä ilmoittamiseen tarkoitetun kanavan perustamista.

Ketä Whistleblowing-direktiivi koskee?

Uusia velvoitteita on tulossa hyvin monille yli 50 henkilöä työllistäville yrityksiä ja organisaatioille, vaikka lain tarkka soveltamisala saattaa valmistelussa vielä jonkin verran muuttua. Lain tarkoituksena on suojata henkilöä, joka ilmoittaa työnsä yhteydessä havaitsemistaan väärinkäytöksistä.

Ilmoittajan ei siis tarvitse olla yrityksen oma työntekijä, vaan kyse voi olla esimerkiksi aliurakoitsijan työntekijästä. Väärinkäytös puolestaan tarkoittaa esimerkiksi yrityksen toiminnassa havaittuja rikoksia tai havaintoja tai epäilyjä yleisen edun tai eettisten ohjeiden vastaisesta toiminnasta.

Jäsenkoulutus 1.12. – ilmoittaudu mukaan!

Rakennusteollisuus RT ja INFRA järjestävät kaikkien toimialojensa jäsenyrityksille yhteisesti suunnatun webinaarin, jossa kerrotaan uusista velvoitteista ja miten ne on mahdollista täyttää. Webinaari järjestetään keskiviikkona 1.12.2021 klo 13–15.

Ilmoittaudu mukaan!

Kouluttajina tilaisuudessa toimivat Keskuskauppakamarin yhtiö- ja arvopaperimarkkinaoikeuden johtava asiantuntija Ville Kajala sekä Talonrakennusteollisuuden juristiharjoittelija Liisa Salmela.